2023. május 26-án a Semmelweis Egyetem Szalonjában került megrendezésre a II. Magyar-Szlovák Rektori Fórum

2023. május 26-án a Semmelweis Egyetem Szalonjában került megrendezésre a II. Magyar-Szlovák Rektori Fórum.

A magyar fél részéről Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium, a szlovák fél részéről pedig Rudolf Kropil, a Szlovák Rektori Konferencia elnöke, a Zólyomi Technikai Egyetem rektora köszöntötte a résztvevőket. A házigazda Semmelweis Egyetem képviseletében Merkely Béla rektor, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke, továbbá Borhy László, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora nyitotta meg az eseményt.

A plenáris ülés során ’A felsőoktatási intézmények irányítása az egyes országok jogszabályainak tekintetében’’Tudomány és kutatás a felsőoktatási intézményekben és azon kívül’, valamint ’A felsőoktatási intézmények finanszírozási rendszerei’ téma került megtárgyalásra szakmai előadások keretében.

A párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetések formájában az Európai egyetemek, és a Magyarországi szlovák, egyetemi szinten szlovák nyelvű magyar oktatással kapcsolatos tapasztalatok kerültek megosztásra a résztvevők között.

Borhy László, az MRK elnöke és Rudolf Kropil, a Szlovák Rektori Konferencia elnöke zárta a fórumot.

Művelet folyamatban, kérem várjon...



Mégse





Elfelejtette jelszavát?