Az MRK delegációja üzbég egyetemekkel épít kapcsolatot

2023. július 7-én Taskentben megrendezésre került a “CENTRAL ASIA AS THE NEXT HIGHER EDUCATION HUB” elnevezésű konferencia, amelynek kiemelt témái között szerepelt a közép-ázsiai országok felsőoktatásának nemzetközivé válása, a régió felsőoktatásának átalakulása, a felsőoktatás és az innovációk új szerepe a változó környezetben.

 

A konferenciát Komiljon Karimov, az Üzbég Köztársaság felsőoktatási, tudományos és innovációs miniszterhelyettese vezette és Szatmári Péter, a Milton Friedman Egyetem általános és közkapcsolati rektorhelyettese, a Magyar Rektori Konferencia Nemzetközi Bizottságának társelnöke is előadást tartott a meghívottak számára a magyar-üzbég felsőoktatási kapcsolatokról és együttműködési lehetőségekről.

 

Az eseményen a közép-ázsiai régió kormányzati képviselői, a világ vezető egyetemeinek rektorai, felsőoktatási szakértők és kutatók több mint 20 országból képviseltették magukat.

 

A konferenciát követő szakmai látogatások során megbeszéléseket folytattak Komiljon Karimov-val, az Üzbég Köztársaság felsőoktatási, tudományos és innovációs miniszterhelyettesével, a nemzetközi stratégiai partnerségért, innovációért, környezetvédelemért és oktatásért felelős minisztériummal, valamint a Tashkent State University of Law és a Tashkent State University of Oriental Studies vezetőségével.

Az egyeztetéseken a két ország közötti oktatási és kutatási kapcsolatok bővítéséről és a szorosabb együttműködés kiépítéséről esett szó.

Művelet folyamatban, kérem várjon...



Mégse





Elfelejtette jelszavát?